Nämä ovat Lintulaakson koulun vanhempainyhdistyksen sivut. Tiedotamme ajankohtaisista asioista täällä. Löydät täältä myös yhteystietomme sekä ohjeet jäsenmaksun maksamiseen.
lauantai 28. tammikuuta 2017
keskiviikko 18. tammikuuta 2017
Äänestä meidät voittoon!
Olemme päässeet Pilkkoset stipendin haussa 3 parhaimman joukkoon. 500 Euron stipendin saa
Facebook- äänestyksessä voittanut hanke.
Me haemme stipendiä järjestääksemme koululla teemavanhempainillan aiheena ”Somessa kiusaaminen”.
Nyt kaikki TYKKÄÄMÄÄN meidän hankkeesta Pilkkosten sivulle! Klikkaamalla ohessa olevaa kuvaa pääset kohteeseen. JAA myös omalle aikajanallesi ja muihin sopiviin kohteisiin ja varmista meidän VOITTO!
Aänestä alla olevasta linkistä:
https://www.facebook.com/pilkkoset/photos/a.189676494404824.40274.149569851748822/1312105148828614/?type=3&theater
Auta meitä järjestämään hyödyllinen ja kiinnostava vanhempainilta ajankohtaisesta aiheesta. Kiitos!
Alla tarkempi kuvaus hankeestamme.
SOME –kiusaaminen: Miten koulu ja vanhemmat voivat yhteistyössä tunnistaa ja ehkäistä kiusaamista sosiaalisessa mediassa ja muutenkin
Hankesuunnitelmamme on toiminnallinen koulun ja kodin yhteinen vanhempaintapahtuma, jossa käsitellään kiusaamista sosiaalisessa mediassa, sen tunnistamista, ratkaisukeinoja sekä ennaltaehkäisemistä.
Hankkeen aihe hioutui yhteistyössä koulun kanssa, sillä rehtorimme ja opettajat pitivät sosiaalisen median kautta tapahtuvaa kiusaamista tärkeänä ja ajankohtaisena aiheena, jonka ehkäisy ja pelisäännöt edellyttävät tiivistä yhteistyötä vanhempien kanssa. Sosiaalisen median kautta välittyvä kiusaaminen jää helposti harmaalle alueelle, joka ei ole koulun vastuulla, mutta joka voi jäädä vanhemmilta helposti huomaamatta. Kännykät ovat koululaisten yksityisaluetta, mutta toisaalta niitä voidaan kouluaikana tai etenkin heti sen jälkeen käyttää kiusaamiseen. Vanhemmat eivät puolestaan välttämättä tiedä, mitä kaikkea älypuhelimella lapset tekevät.
Sosiaalinen media eli tuttavallisesti some on tullut vauhdilla osaksi myös ala-asteikäisten lasten arkea. Monet vanhemmat ja opettajat eivät edes pysy vauhdissa mukana ja ymmärrä kaikkia sovelluksia tai mitä some-mailmassa tapahtuu. Kuitenkin yhä useammalla koululaisella on älypuhelin ja sitä kautta linkki somen sovelluksiini. Valitettavasti myös kiusaaminen on tullut osaksi tätä some-arkea. Se voi alkaa jopa harmittoman kuuloisesta WhatApp ryhmän perustamisesta, johon ei oteta kaikkia mukaan. Laajeten vielä ikävämpiin salaa kuvaamisiin ja luvatta toisesta kuvien levittämiseen. Lapsille voi myös olla epäselvää missä menee rajat, mitä voi tehdä ja mikä ei ole hyvä juttu. Tekniikka antaa mahdollisuuden monenlaiseen toimintaan ja harmaata aluetta on paljon. Mutta tekniikan olemassa olo ei oikeuta mihinkään, ohjeistus ja säännöt on meidän vanhempien luotava yhteistyössä ja kerrottava lapsillemme.
Nyt on Suomessa päätetty, että oppilailla on oikeus pitää puhelimet päällä koko koulupäivän. Kuitenkaan koulun henkilökunnalla ei ole oikeutta pyytää oppilasta näyttämään mitä hän puhelimensa kanssa tekee. Koulupäivien aikana eivät aikuiset kuitenkaan voi olla huomaamatta, että jotain ikävää on meneillä. Juuri tämän vuoksi on tärkeää, että vanhemmat, joilla on oikeus ja velvollisuus olla tietoisia siitä, mitä oma lapsi tekee puhelimellaan ja netissä, ymmärtävät asian. Kyse on kuitenkin ongelmasta, joka edellyttää avointa ja tavoitteellista yhteistyötä koulun ja kodin välillä, jotta kiusaamista voidaan ehkäistä ja vähentää. Koulumme rehtori tukee vahvasti hankettamme ja opettajat ovat tervetulleita tapahtumaan keskustelemaan ja ratkomaan asiaa ja luomaan pelisääntöjä yhteistyössä vanhempien kanssa.
Tavoitteemme on käsitellä aihetta maaliskuussa 2017 järjestämässämme vanhempaintapahtumassa koululla. Hanke muodostuu kolmesta osuudesta: alkukartoituksesta, vanhempaintapahtumasta sekä koosteesta ennaltaehkäisevine toimineen ja pelisääntöineen.
1) Ensin keräämme alkukevään aikana lasten kokemuksia, kysymyksiä ja pohdintoja sosiaalisessa mediassa ja muutenkin tapahtuvasta kiusaamisesta. Pyydämme myös vanhemmilta kysymyksiä ja aiheita, joista he haluaisivat tietää enemmän ja keskustella vanhempaintapahtumassa. Työstämme näistä ja muusta materiaalista koosteita eri tavoin ja eri medioissa tapahtuvasta kiusaamisesta. Muokkaamme materiaalia siten, ettei ketään voida tunnistaa sen perusteella.
2) Vanhempaintapahtuma koostuu kahdesta osasta. Ensin työpajaosuudessa vanhemmat ja opettajat kiertävät eri pisteissä sekä tutustuvat aiheisiin ja keskustelevat eri medioissa tapahtuvasta kiusaamisesta ja niiden erityisongelmista. Näissä työpajapisteissä vanhemmat saavat tutustua eri sovelluksiin, kuten WhatApp, Instagram, YouTube ja Snapchat. Samassa yhteydessä kerromme heille oikeita esimerkkejä kiusaamisesta näissä sovelluksissa. Vanhemmat saavat pohtia kuinka he ratkaisisivat ongelman, miten tunnistaisivat ja puuttuisivat kiusaamiseen sekä miten kiusaamista voitaisiin yhteisillä pelisäännöillä ehkäistä. Samalla voi vielä jättää kysymyksiä paneelikeskustelua ja yhteistä keskustelua varten.
Työpajaosuuden jälkeen on yhteinen keskusteluosuus, joka alkaa asiantuntijoiden paneelikeskustelulla. Toiveemme on saada paneelikeskusteluun esimerkiksi lasten psykologi, kiusatun ja/tai kiusaamista tehneen lapsen vanhempi, soma-asiantuntija ja koulumme rehtorin.
3) Teemme koosteen keskeisistä asioista, toimintatavoista ja toimista, joilla kiusaamista voidaan tunnistaa ja ratkaista yhteistyössä koulun ja kodin kesken sekä ennen kaikkea ennaltaehkäistä. Kooste ja askeleet kiusaamisen ehkäisyyn ja vähentämiseen jaetaan kaikkiin koteihin.
Toteutuksen aikataulu:
Kysely vanhemmille ja lapsille some-kiusaamisesta lähetetään helmikuussa hiihtoloman jälkeen.
Vanhempaintilaisuus järjestettäisiin maalis-huhtikuussa 2017.
Kooste ja pelisäännöt some-kiusaamisen tunnistamiseksi, ratkaisemiseksi ja ennaltaehkäisemiseksi tehdään mahdollisimman pian tapahtuman jälkeen.
tiistai 10. tammikuuta 2017
Luonto-Liiton luontokerho alkaa Lintulaakson koululla!
Kerhot ovat iloista yhdessäoloa uusien kavereiden kanssa, kädentaitoja, pieniä retkiä ja luonnon tutkailua. Joka viikko on luvassa erilaista mukavaa puuhaa ja elämystä, esimerkiksi luupitellaan ötököitä, tehdään pieniä tutkimuksia, askarrellaan tai retkeillään lähiluonnossa.
Luontokerho kokoontuu kerran viikossa kerho-ohjaajan johdolla Lintulaakson koululla tiistaisin 17.1.17 alkaen. Kevätkauden kerhomaksu on 50 €/lapsi. Kerho on 1.lk - 6.lk:ille.
tiistaisin klo 14.15-15.45
Lisätietoja ja ilmoittautumiset: sanna.atti@gmail.com
Ilmoittautuessasi kerro laspen nimi, luokka ja vanhemman puhelinnumero.
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)